Un aperitiv foarte gustos ce-l putem servi atat cald cat si rece.
Ingrediente:
- 1 pachet de aluat de foietaj
- 1 ceapă
- 1 cățel de usturoi
- 1 ghimbir (mic)
- 1 lingură de ulei de gătit
- 250 g carne de vită tocată
- 2 linguri de pulpă de roșii
- sare
- praf de chili
- 1-2 linguri de coriandru tocat
- 2 linguri de chutney de mango
- 1 lingură de migdale măcinate
- 1 lingură de stafide
- 1 lingură de lapte condensat
Cum preparam:
- Pregătim aluatul de foietaj conform indicațiilor de pe ambalaj și-l tăiem în 8 dreptunghiuri.
- Curățam ceapa și usturoiul și le tăiem cubulețe.
- Curățam ghimbirul și-l tocam mărunt.
- Punem la încins ulei într-o tigaie și prăjim carnea tocată împreună cu ceapa, cu usturoiul și cu ghimbirul, până devine sfărâmicioasă.
- Adăugăm pulpa de roșii și asezonăm cu sare, ¼ de linguriță de praf de chili și coriandru.
- Adăugăm chutney-ul de mango sau putem înlocui cu caise din compot, migdalele și stafidele și amestecați.
- Distribuim acest amestec pe bucățile de aluat de foietaj, umezim cu apă marginile aluatului, pliem bucățile în triunghiuri și apăsăm bine pe margini cu o furculiță.
- Condimentam laptele condensat cu praf de chili și ungem buzunărelele de aluat de foietaj cu acest amestec.
- Coacem buzunărelele de aluat de foietaj în cuptorul preîncălzit la 180° C timp de cca. 15 minute.
Poftă bună!
Savoare si bun gust – Buzunarele picante „Cape Town”
Please follow and like us: