
Este un preparat din cartofi ușor de preparat, suculent, sățios, și, desigur, delicios! Sunt ideale ca un prânz sănătos sau cina pentru întreaga familie!
Ingrediente:
- 500 g carne tocată
- 300 g de cartofi
- 300 g ciuperci
- 100 g ceapă
- 50 g cașcaval
- 100-200 grame de smantana (sau maioneza)
- 1 ou
- Sare, piper, ulei vegetal
Cum preparam:
- Ceapa o curățăm și o tăiem în cuburi mici.
- Ciupercile de asemenea, lee tăiem în cuburi mici.
- Într-o tigaie încălzim uleiul vegetal punem ceapa și o prăjim timp de 5 minute, până când devine aurie.
- Adăugăm ciupercile și fierbem până se evaporă tot lichidul lăsat.
- Condimentăm cu sare și piper.
- Adăugăm oul, sarea și piperul în carnea tocata iar dacă se dorește se pot pune alte condimente preferate pentru carne.
- Se amestecă bine până la omogenizare.
- Formăm chifteluțe plate ( 9 bucăți) pe care le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- În mijlocul fiecăreia prin apăsare formăm o adâncitură , pentru a pune umplutura
- Aranjăm ciupercile prajite, apasăm ușor.
- Peste ciupercuțe așezăm o felie de cașcaval.
- Curățăm cartofii îi spălăm, curățăm si îî dăm pe răzătoare mare, asezonăm cu un pic de sare și îi punem peste cașcavalul ce acoperă chifteluța
- Deasupra ornăm cu un strat subțire de smântâna sau maioneză.
- Punem tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, coacem aproximativ 30 de minute sau mai mult în funcție de cuptorul nostrum.
- Având în vedere că preparatul conține și carne și cartofi, cel mai bine este să-l servim alături de legume. Acestea pot fi o simplă salată de castraveți și roșii, alteori salată verde sau orice legume fierte la gust.
Poftă bună!
Please follow and like us: