Fie piure, fie copti sau prajiti, cartofii sunt una dintre cele mai iubite legume. Dincolo de aceasta, cartoful este cea mai raspandita leguma si prima ca suprafata cultivata pe intreaga planeta.
Cartofii au putine calorii (100 de calorii in 150 de grame de cartofi fierti), multe fibre si ofera o protectie semnificativa impotriva bolilor cardiovasculare si a cancerului. Amidonul din cartori este o sursa de energie sanatoasa, care poate capata valente negative doar prin prajire neadecvata.
Un cartof copt ofera 12% din fibrele necesare zilnic. Cartoful scade colesterolul si previne cancerul de colon si este o sursa de zaharuri pentru celulele musculare si hepatice.
Cartofi aurii picanti
Autor: Tina
Categoria: Fel principal
Portii: 4
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 1,5 kg de cartofi
- 2 ardei gras (am avut rosu si galben)
- 2 cepe medii
- 2-3 catei de usturoi
- 1 lingura lingura de otet (eu folosesc de mere)
- 1 lingurita boia de ardei
- 1 lingurita chimion
- O jumatate lingurita de fulgi de chili
- 4-5 linguri ulei de masline
- sare, piper, chimen
- patrunjel
Cum preparam:
- Cartofii noi sunt excelenti pentru aceasta reteta.
- Curatam cartofi, ii spalam iar apoi ii punem la fiert in apa cu sare.
- Cartofi trebuie sa ramana intregi si vom avea grija sa nu ii fierem foarte tare. Ii fierbem partal 95%.
- Curatam ceapa si o tocam fin.
- Ardeii ii spalam si ii taiem in cuburi mici.
- Intr-un bol amestecam bine, usturoiul pisat, chili, otetul, boiaua de ardei, o jumatate de lingurita de chimen, 2 linguri de ulei, sare si patrunjelul tocat fin.
- Intr-o tigaie punem la incins 2-3 linguri de ulei, adaugam cartofi fierti si scursi de apa. Daca cartofii sunt mari se vor taia in cuburi, de preferat cartofi mici pentru ai pregati intregi.
- Prajim cartofi pana se rumenesc, apoi adaugam ceapa si ardeiul si amestecul de condimente cu usturoi, mai prajim inca 4-5 minute
- Condimentam cu sare si piper si inainte de servire asezonam cu patrunjel proaspat.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Cartofi aurii picanti
Please follow and like us: