Un preparat delicios usor de facut ideal pentru un pranz in familie. O reteta din bucataria ruseasca.
Ingrediente:
- 8 buc cartofi
- 300 de grame de brânză telemea nu foarte sărată
- 1 cana de lapte sau smântână
- 3 linguri cascaval ras
- Sare, piper
Cum preparam:
- Curățăm cartofi și în fiecare vom face o incizie, lăsând 1 cm grosime de la bază, vom cresta apoi, astfel încât să se obținem felii subțiri dar legate intre ele.
- Punem cartofii într-un vas termorezistent cu capac, gen vas de yena, îi condimentăm cu sare și piper.
- Turnăm peste cartofi smântâna sau laptele.
- Acoperim vasul cu capac sau cu folie alimentară de aluminiu, dăm la cuptor și coacem timp de 20 de minute la 200 ° C .
- În acest timp cartofii trebuie să se înmoale și ușor feliile se vor răsfira.
- Tăiem brânza felioare de marimea feliilor de cartofi.
- Scpatem tava din cuptor și înserăm între feliile de cartofi cele de brânză.
- Deasupra putem presara puțin cașcaval ras.
- Introducem tava din nou în cuptor și mai coacem timp de 10-15 minute.Rezultatul...cu siguranța va încânta papilele gustative a musafirilor invitați la masă.
Poftă bună!
Please follow and like us: