Cartofi gratinati cu umplutura de carne tocata este un preparat delicios si consistent.Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa.
Cartofi cu carne tocata la cuptor
Autor: Tina
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Fel principal
Portii: 2
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 4 cartofi
- 300 g carne de vita tocata
- ½ ceapa
- 100 g cascaval
- 50 g unt
- ulei vegetal - pentru prajit
- sare - dupa gust
- piper - dupa gust
Cum preparam:
- Curatam si spalam catofi dupa care ii punem la fiert in apa cu putina sare.
- Tocam ceapa marunt si impreuna cu carnea tocata o prajim intr-o tigaie in uleiul incins.
- Prajim pe foc mic pana se imnoaie. Asezonam cu sare si piper
- Cand cartofi au fiert, ii strecuram apoi intr-un castron ii mixam impreuna cu ¾ din cantitatea de unt si facem un piure.
- Luam un vas termoizolant din ceramica sau yena, il ungem cu untul ramas si asezam in strat uniform o jumatate din cantitatea de cartofi.
- Peste cartofi asezam amestecul de carne cu ceapa dupa care acoperim totul cu cealalta jumatate din cantitatea de cartofi.
- Deasupra presaram cascavalul ras si introducem vasul in cuptorul preincalzit la temperatura de 200 C, timp de 10-15 minute sau pana cand deasupra se formeaza o crusta maro-auriu.
- Servim preparatul fierbinte.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Cartofi cu carne tocata la cuptor
[wysija_form id=”1″]
Please follow and like us: