Cartofii ducesei sunt un preparat clasic din bucataria frantuzeasca – pommes de terre duchesse – este un preparat care are la baza piureul de cartofi. Un preparat usor de pregatit pe care il putem servi drept aperitiv, pus pe un platou festiv alaturi de alte preparate mici, delicate si cu multa savoare. Cartofi Duchesse pot fi serviti si calzi alaturi de o friptura savuroasa.
Cartofi Duchesse
Recipe Type: Aperitiv, Garnitura
Cuisine: Fraceza
Author: Florentina-Mirela
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 1/2 kg cartofi
- 1 galbenus si un ou intreg
- 50 g unt
- sare
- piper
Instructions
- Curatam, spalam si taiem cartofi in cuburlete, apoi ii punem intr-o oala la fiert cu putina sare.
- Cand sunt fierti ii scurgem de apa, adaugam untul si ii zdobim cu ustensila de facut piure sau cu mixerul.
- Cand am obtinut o pasta fina adaugam galbenusul, sare si piper dupa gust.
- Amestecam bine si tot preparatul il punem intr-un pos la capatul caruia am pus o forma stelara.
- Tapetam o tava cu hartie de copt si cu ajutorul posului punem pe aceasta gramajoarele de cartofi.
- Cu o pensula ungem fiecare gramajoara cu oul batut.
- Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius si le lasam cateva minute pana se rumenesc.
- Se pot servi reci sau calde.
Pofta buna!
3.5.3251