La noi in casa cartoful este o leguma de baza, se mananca aproape in fiecare zi si ma straduiesc sa alternez clasicul cartof piure, prajit sau natur cu ceva mai spectaculos si gustos, asa ca alaturi de o salata asortata de vara sau o salata verde reteta de mai jos este un deliciu.
Am preparat-o de nenumarate ori si va garantez ca este excelenta, mai jos va redau reteta originala facuta de Megan.
Pe cat este de simpla este pe atat de gustoasa, sa ne convingem.
Ingrediente:
- 5-6 Cartofi rosii, tăiati în rondele in grosime 1 cm
- Ulei de măsline, sare, putin patrunjel tocat
- 2 cani branza grasa sau cascaval data prin razatoare mare
- 8 feli bacon pe care il tocam
- 3 linguri de ceapa tocata
Cum preparam:
- Incalzim cuptorul la 200 de grade C .
- Tapetam doua tavi cu hartie de copt
- Ungem rondelele de cartofi pe ambele parti cu uleiul de masline și le punem
- într-un singur strat pe hartia de copt in tava.
- Se presara cu sare si le punem la copt in cuptorul preîncălzit timp de 30 minute,
- minute pe o parte 15 minute pe cealalta.
- Scoatem din cuptor si presaram deasupra fiecarei rondele brânză, șuncă, patrunjelul și ceapa.
- Mai coacem inca 10 minute, sau până cand brânza este topita.
Pofta buna!
Sursa: Autoarea acestei retete excelente este – Megan
Savoare si bun gust – Cartofi surpriza
Please follow and like us: