
Este o reteta ce merita incercata. Ingrediente putine la indemana oricui si rezultat spectaculos. Cu aceasta reteta nu vom da gres nici la o cine in familie si nici in fata musafirilor.
Ingrediente:
- 10-12 cartofi
- 100 g unt
- 300 g bacon sau suncă
- 1 ceapa
- 1 ardei roșu (capia sau gogoșar)
- 2-3 linguri ulei
- 2-3 crengute cimbru
- sare, piper
Cum preparam:
- Curățăm cartofii de coajă, îi tăiem rondele și îi așezam vertical într-un vas termoizolant pe care l-am uns în prealabil cu puțin unt sau ulei.
- Curățăm ceapa, o tăiem jullienne și o așezăm printre feliile de cartofi, la fel procedăm și cu ardeiul.
- Asezonăm cartofii cu sare si piper.
- Topim untul și îl turnăm peste cartofi, după introducem vasul cu cartofi în cuptor si coacem timp de o ora la o temperatură de 160 C.
- Între timp într-o tigaie rumenim ușor în uleiul încins baconul sau șunca, tăiat cubulețe.
- Când cartofi au prins o culoare aurie, îi scoatem din cuptor pentru a pune peste ei baconul un pic rumenit și crenguțele de cimbru.
- Introducem din nou vasul în cuptor și mai lasăm la copt vreme de 20 de minute.
- Servim cu o salată de sezon.
Poftă bună!
Savoare si bun gust – Catofi cu bacon la cuptor
Please follow and like us: