
Checul o prajitura simpla, aromata si gustoasa. O reteta cu ingrediente putine, usor de realizat. Este reteta preferata a familiei mele. Ori de cate ori avem pofta de ceva dulce, facem rapid un chec simplu.
Chec pufos

Autor: Tina
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Desert / Dulciuri
Portii: 6
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 5 oua
- 250 g zahar
- 200 g faina
- 7 linguri ulei
- 1 plic praf de copt
- coaja rasa de la o lamaie
- un praf de sare
- 1 lingura cacao
- 3 linguri apa calda
Cum preparam:
- Separam albusurile de galbenusuri .
- Galbenusurile le frecam cu uleiul pana devin ca o crema fina.
- Albusurile le punem in bolul unui mixer si le mixam la inceput la o treapta mica dupa care le mixam la o treapta mare.
- Cand albusurile au devenit o spuma tare reducem din viteza de mixare si adaugam zaharul lingura cu lingura.
- Continuam sa mixam pana avem o spuma care nu cade din vas daca o rasturnam cu fundul in sus.
- Adaugam peste albusuri, galbenusurile si coaja de lamaie, amestecam cu o spatula sau o lingura de lemn, cu miscari de sus in jos, pentru a nu scoate aerul din compozitie.
- Adaugam apoi, faina cernuta amestecata cu praful de copt si sarea, amestecam usor pana incorporam bine toata faina si am obtinut o compozitie omogena si cremoasa.
- Turnam compozitia intr-o forma de chec mai mare, tapetata cu hartie de copt, pe care am uns-o cu un pic de unt sau ulei.
- Pastram 2 - 3 linguri din compozitie pe care o amestecam cu pudra de cacao amestecata cu apa calda. Cu o lingura o asezam peste compozitia din forma si cu ajutorul unei furculite o incorporam.
- Introducem forma in cuptorul preincalzit la 160 C pentru aproximativ 25 - 30 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.
- Lasam checul sa se raceasca la temperatura camerei, dupa ce l-am pudrat cu zahar pudra.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Chec pufos cu cacao
Please follow and like us: