Va invit sa pregatim impreuna un desert delicios – Cheesecake cu piersici fara coacere.
Cheesecake cu piersici fara coacere este o prajitura usor de facut si trebuie sa incerci chiar daca maiestria in bucatarie iti lipseste, nu este nimic complicat sa necesite stiinte in arta culinara.
Cheesecake cu piersici fara coacere are o textura fina si cu siguranta este pe placul tuturor, poti sa o servesti si in familie si la o masa mai sofisticata, va face fata cu succes.
Cheesecake cu piersici fara coacere
Autor: Florentina-Mirela
Bucataria: Internationala
Categoria: Desert / Dulciuri
Portii: 12
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
INGREDIENTE PENTRU BLAT
- 250 g biscuiti
- 120 g unt
INGREDIENTE PENTRU CREMA
- 500 g crema de branza (Marscapone)
- 200 ml smantana pentru frisca
- 20 g gelatina ( 2 pliculete)
- 300 g piersici
- 50 ml apa
- 150 g linguri zahar pudra
INGREDIENTE PENTRU STRATUL DE FRUCTE
- 20 g gelatina
- 200 ml apa
- 100 ml vin spumos ( prosecco) – este optional
- 100 g zahar
- 300 g piersici
Cum preparam:
Blatul pentru cheesecake de piersici.
- Intr-un blender macinam biscuitii foarte fin.
- Peste biscuitii maruntiti adaugam untul topit si il mai blenduim un pic ct sa se amestece bine.
- Pregatim o tava rotunda cu margine detasabila pe care o ungem cu un pic de ulei Imbracam marginea laterala a tavei cu hartie de copt.
- Punem compozitia de biscuit in tava si presam bine, dupa care o punem la rece in frigider.
Crema pentru cheesecake de piersici.
- In 3 linguri (50ml) de apa rece punem gelatina si o lasam sa se hidrateze 3-4 minute dupa care o incalzim in microunde 5-6 secunde.
- Punem crema de branza intr-un bol impreuna cu zaharul si o mixam pana devine o pasta fina, apoi turnam peste ea smantana si gelatina deja racita.
- O mixam pana devine o crema consistenta.
- Jumatate din crema o asezam peste blatul scos din frigider si o nivelam uniform.
- Punem din nou tava in frigider la rece.
- Punem in blender piersicile curatate de coaja, si le mixam pana obtinem un piure fin.
- Strecuram piureul de piersici printr-o sita fina apoi il turnam peste celalata jumatate de crema. Amestecam usor sa incorporam bine piureul in crema de branza.
- Turnam a doua crema peste prajitura din tava dupa care lasam la rece aproximativ 1 ora, timp necesar cremelor sa se intareasca.
Stratului de piersici
- Pregatim piersicile, le spalam si le taiem felii cat mai subtiri ( cu coaja sau fara dupa gust)
Pregatim gelatina pentru cheesecake de piersici.
- Punem ambele plicuri de gelatina intr-un bol peste care turnam cele 100 ml de apa.
- Separat punem la fiert 100 ml apa cu cele 3 linguri de zahar. Cand zaharul este dizolvat luam de pe foc si adaugam gelatina.
- Amestecam bine pana se topeste gelatina iar apoi adaugam vinul spumos (Prosecco).
- Deasupra cremei intarite asezam feliile de piersici pornind din exterior spre interiorul tavii. Le suprapunem un pic una peste alta astfel incat sa obtinem aspectul unui trandafir deschis.
- Turnam gelatina peste stratul de fructedupa care introducem tava cu cheesecake-ul de piersici in frigider la rece pentru 2-3 ore.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Cheesecake cu piersici fara coacere
Please follow and like us: