
Cheecake-ul isi are originile in Grecia antică, cand in timpul intrecerilor olimpice, atletii erau hrăniti cu un amestec energizant creat dintr-un amestec de făina, brânză si miere, copt intr-o forma speciala rotunda.
Este o prajitura care ne ingaduie sa dam frâu liber imaginatiei si sa o potrivim dupa gustul nostru.
Ingrediente:
- 300 g biscuiti digestivi
- 150 g unt
- 50 ml lapte
- 30 g zahăr pudră
- 200 g zahăr tos
- 800 g brânză de vaci
- 4 albușuri
- 100 g Căpșune
Cum preparam:
- Pisam cu un sucitor biscuiti.
- Ii punem într-un bol și le amestecăm cu 50 g unt moale, 50 ml lapte și zahărul pudra si amestecăm bine totul.
- Punem compoziția într-o tavă întinsă și nivelăm.
- Batem albusușile spumă. Adaugăm zahărul și batem în continuare. Vom pune vasul pe baie de abur și amestecăm continuu, 10 minute.
- Amestecă brânza de vaci cu 100 g unt moale și albușurile prepararte anterior. Mixăm cu mixerul până obținem o cremă densă.
- Vom întinde crema pe foaia pusă în tavă, nivelăm și ornăm cu fructe.
- Se păstrează la rece.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Cheesecake
Please follow and like us: