Este o mâncare care se prepară foarte simplu, este consistentă și gustoasă. Este un excelent fel principal, care poate fi servit la prânz sau cină.
Chiftelute cu manta de cartofi
Autor: Tina
Categoria: Fel principal
Portii: 4
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 1 kg de cartofi
- 300g carne tocată
- 100 g ceapă
- 1 lingura smântână
- Sare, piper
- ulei vegetal pentru prăjit
Cum preparam:
- O jumătate de ceapa o tocăm cât mai fin posibil.
- Adaugăm ceapa peste canea toccata impreună cu sare, piper și alte condimente (opțional), frământăm bine până la omogenizare.
- Cartofii curațați și spălați îi dăm pe o răzătoare foarte fin transformându-I într-un piure, la fel proedăm si cu cea de a doua jumătate a ceapa. Eu am mixat atât cartofi cât și ceapa în blender.
- Adaugăm smântâna și amestecăm bine.
- Punem cartofii într-o strecurătoare și presăm pentru scoate a tot lichidul. Asezonăm cu sare si piper.
- Formăm o gogoașă, o aplatizăm iar in mijloc punem o lingură de carne.
- Infășurăm și îi dăm forma unei mingi de rugby
- Într-o tigaie se încingem uleiul și punem la prăjit chifteluțele pe foc mediu.
- Prăjim pe ambele părți aproximativ 5 minute până se rumeneste.
- După ce le-am rumenit pe ambele părți punem chifteluțele intr-un vas termoizolant acoperim cu o folie de aluminiu și punem ăn cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coacem timp de aproximativ 40-60 de minute.
- Delicioasele chifteluțe servite calde cu smîntânâ sunt deosebit de gustoase.
Poftă bună!
Please follow and like us: