Acest preparat a fost si este revendicat de multe popoare, chinezii susțin că ei au fost cei care au preparat pentru prima data faimoasele chiftelute. Ei sustin ca acest preparat, provine din bucătăria Shadong, aceasta fiind una din cele 8 renumite bucătării tradiționale. Fiind facute pentru prima data acum foarte multi ani în timpul dinastiei Qin, cu 207 ani înainte de nasterea lui Hristos.
La fel si arabii, sustin cu tarie, ca minunata reteta de chiftele este una de patrimoniu, fiind scrisa in primele carti de bucate arabe, aceasta reteta avand la baza carnea de miel tocata.
Renumitele chiftelute fac parte si din istoria vechiul Imperiu Roman,fiind gasita o reteta în cartea de bucate Apiscius.
Si in batranul nostru contiment, chiftelele sunt preparate in aproape în toate bucătăriile, reteta fiind adaptata dupa specificul fiecarei popor, avand un plus sau un minus de ingrediente.
Chiftelutele din piept de pui sunt ideale pentru cei care au un regim alimentar in care grasimile si carne de porc sau vita sunt interzise.
- 500 g carne tocata din piept de pui
- 1 ou
- 3 felii de paine
- 4-5 catei de usturoi
- 1 lingurita boia de ardei
- sare, piper
- 150 g ulei vegetal
- Punem carnea de pui macinata, intr-un castron peste care punem painea care in prealabil a fost inmuiata in apa si stoarsa bine.
- Adaugam oul, usturoiul pisat, boiaua de ardei si condimentele (sarea si piperul) dupa gust.
- Amestecam bine si formam chiftelele pe care le prajim in uleiul incins.
- Se pot servi atat calde cat si reci cu diverse garnituri.