Conopida este una dintre legumele care nu trebuie sa lipseasca din alimentatia noastra pentru că aceasta leguma unica are numeroase beneficii asupra organismului, mai ales daca este consumata cruda.
Conopida contine o concentratie mare de nutrienti, este bogată in antioxidanţi, vitamina C, calciu, are un conţinut mare de fosfor, vitamina K, acid folic şi vitamina B6.
Folosita in salate, conopida, poate trata afecţiunile prostatei si scade incidenta a bolilor de inima si a accidentelor vasculare.
Nu se consuma conopida in cazul afectiunilor precum guta si uraturia (prezenta in exces a pigmentilor biliari – acid uric in urina).
Reteta prezentata in acest articol, chiftelute din conopida cu cascaval, este una simpla, usor de facut dar foarte gustoasa.
Chiftelute din conopida cu cascaval
Autor: Tina
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Fel principal
Portii: 6
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 1 conopida medie
- 1 ceapă mica
- 100 g făină
- 100 g cascaval ras
- 1 ou
- ulei pentru prajit
- sare si piper dupa gust
Cum preparam:
- Trecem conopida printr-un jet de apa rece, o despicam in buchetele si o punem la fiert pentru 8-10 minute, in apa cu putina sare.
- Odata fiarta conopida, o scurgem de apa si o zdrobim cu ustensila pentru piure, apoi o lasam sa se racoreasca.
- Cand conopida s-a racit adaugam peste ea oul, faina, ceapa tocata marunt, cascavalul ras, potrivim dupa gust cu sare si piper si amestecam bine toata compozitia.
- Intr-o tigaie punem uleiul la incins si cand este fierbinte luam cu lingura din compozitie si o prajim la foc mediu.
- Chiftelele din conopida le servim calde alaturi de un sos alb.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Chiftelute din conopida cu cascaval
Please follow and like us: