Este un preparat rafinat pe care îl putem servi alături de diverse fripturi.
Ingrediente:
- 3 ceşti de oţet alb
- 1 cească apa
- 6 ceşti de zahăr alb
- 6 ceşti de zahăr brun
- 1 linguriţă de scorţişoară măcinată
- 2 linguriţe de ghimbir măcinat
- 4 linguriţe de cuişoare măcinate
- 2 linguriţe de nucşoară măcinată
- 5 ardei iuţi roşii proaspeţi, fără seminţe şi tăiaţi
- 1 linguriţă de sare grunjoasă
- 2 cepe mari
- 3 căţei de usturoi
- 1 ceaşcă de stafide
- ½ ceaşcă de rădăcină de ghimbir proaspătă, tocată
- 16 ceşti de fructe de mango semi-coapte, feliate
- ½ ceaşcă de migdale feliate (opţional)
Cum preparam:
- Amestecăm oţetul, apa, zahărul alb, zahărul brun, scorţişoara, ghimbirul măcinat, cuişoarele, nucşoara, ardeii iuţi şi sarea. Punem la fiert pentru 1/2 oră.
- Adăugăm cepele tocate, usturoiul tăiat fin, stafidele şi ghimbirul tocat şi fierbem pentru încă ½ oră.
- Adăugam fructele de mango (şi migdalele dacă folosim), reducem temperatura la scăzută şi fierbem timp de ½ oră,
- până am obținut un sos de consistența unui gem cu bucațele de fructe întregi.
- Dacă pe durata preparării sosul scade prea tare putem să mai adaugăm apa.
- Turnăm amestecul în borcane sterilizate, la 1 cm sub capac şi sigilam.
Savoare si bun gust – Chutney cu mango
Please follow and like us: