Ciorba reprezinta in bucataria traditionala romanească unul dintre felurile principale de mancare pe care o servim la pranz (arareori la cină) la inceputul mesei, dupa gustare.
Ciorba de curcan a la grec, este un preparat delicios, aromat si usor de facut.
Ciorba de curcan a la grec (à la grecque)
Autor: Tina
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Supe / Ciorbe
Portii: 6
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 400 g legume asortate (mazare, morcov, fasole verde) tocate cuburi
- 2 aripi de curcan
- 60 g orez
- 100 ml smantana
- 1 lingurita de faina
- 2 galbenusuri de ou
- 1 cana de bors
- 2-3 foi de dafin
- sare, piper
- 1 lingurita tarhon uscat
- 3 l apa
Cum preparam:
- Punem aripile de curcan in oala impreuna cu cei 3 litri de apa si o lingura de sare.
- Fierbem la foc domol aproximativ 40 minute sau pana cand carnea este fiarta.
- Spuma formata in timpul fierberii o adunam din cand in cand pana supa devine limpede iar spuma nu se mai formeaza.
- Cand carnea este fiarta o scoatem din oala si adaugam legumele, orezul si foile de dafin.
- Llasam la fiert inca 20 de minute pana cand atat orezul cat si legumele sunt fierte.
- Intre timp curatam carnea de pe os si de pielita, apoi o taiem in bucati potrivite dupa care o punem inapoi in oala cu ciorba.
- Intr-un bol amestecam smantana cu faina si cele doua galbenusuri peste care turnam un polonic de zeama luata din ciorba. Amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia.
- Daca supa a scazut mult, mai completam cu apa fierbinte.
- Inainte de a lua oala de pe foc adaugam borsulsi tarhonul, potrivim gustul cu sare si piper, apoi turnam smantana cu galbenusurile de ou. Nu trebuie sa lasam sa mai fiarba deoarece fiind clocotita galbenusul de ou se fierbe instant.
- Ciorba de curcan a la grec este gata, o servim fierbinte cu paine prajita si ardei iute.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Ciorba de curcan a la grec (à la grecque)
Please follow and like us: