Durata: 30 minute
Complexitate: simplu


- 6 pahare apă,
- 3 pahare fasole verde tăiate,
- 4 roşii,
- 2 ardei graşi,
- 2 cepe,
- 1 morcov,
- 1 rădăcină pătrunjel (ţelină),
- ½ pahar smântână,
- 2 ouă,
- 2 pahare de borş acru sau un pic de sare de lămâie,
- sare, piper negru boabe,
- 1 ardei iute,
- leuştean verde,
- 1 lingură verdeaţă tăiată de mărar şi pătrunjel.
- În apă clocotită punem fasole verde tăiată, apoi morcovul, pătrunjelul, ceapa, ardeii graşi - toate tăiate cuburi mici - şi fierbem 10-12 minute.
- Adaugă roşiile, curăţate de pieliţă şi mărunţite, leuşteanul, borşul, sarea şi piperul negru.
- Peste 5-7 minute adaugăm ouăle, bătute cu smântână.
- Fierbe încă puţin, fără să lasăm să clocotească.
- Condimentăm cu ardei iute mărunţit şi cu verdeaţă.
- Se serveşte cu smântână.
Poftă bună!