Ciorbă de miel, reteta bunicii mele. La noi in Ardeal este o ciorba nelipsita pe masa Sfintelor Sarbatori de Pasti. Este o ciorba delicioasa ușor de gatit.
- 1 kilogram carne miel
- 3 morcovi
- 1 legătură de ceapa verde
- 2 rădăcini de păstârnac
- 3 -4 morcovi
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 legătură de leuștean
- 2 gălbenușuri
- 2 linguri smântână
- 1-2 foi ungur, piper, sare.
- 1 cana de zeama de pe varza sau o cana de bors sau 2-3 linguri de rosii tocate din conserva
Cum preparam delicioasa ciorba de miel:
Eu prefer sa pun in ciorba costitele de miel pe care le porționez la o marime potrivita 3-4 cm. Spalam bine Carneea o asezam in chioveanu peste care turnam 3 litri de apă si o punem la fiert la foc potrivit.
Avem grija sa luam albeste ce se aduna deasupra.
În timp ce Carneea fierbe, curatam legumele. Radacina de păstârnac, morcovi ii dăm prin răzatoare, tocam ceapa verde.
Într-o cratiță punem o lingura de ulei și distuim morcovi, păstârnacul si ceapa verde.
Când Carneea este pe jumătate fiarta adăugăm legumele chirita impreuna.
Gălbenușurile le frecam cu smântână si cand ciorba este fiarta le adăugăm impreuna cu condimentele, foile de ungur și cu verdeața tocată mărunt.
Turnam si moarea de pe varza (sau cana de bors sau 2-3 linguri de rosii tocate din conserva) si o mai lasam pe foc inca un clocot.
Delicioasa ciorba de miel este gata, o servim casa alaturi de o bucata de paine moale si un ardei iute.
Pofta buna!