Bucataria Romaneasca este diversă, cuprinde nenumărate obiceiuri și tradiții culinare. Prânzul obișnuit este alcătuit din trei feluri de mâncare: felul unu alcatuit din ciorbă sau supă, din carne și legume, felul doi mâncare alcătuit din legume, sau legume și carne, felul trei, desertul, alcătuit din prăjituri, plăcinte, fructe, tarte sau preparate din aluaturi și fructe.
Ciorba a ajuns pe masa românilor cu multa vreme inainte, inca de pe vremea imperiului otoman, fiind preluata de la poporul turc. In turceste bine-cunoscuta fiertura poarta numele de çorba.
Astazi vom pregati una dintre cele mai cunoscute ciorbe care cu mandrie spunem ca este o mancare traditionala romaneasca: Ciorba de perisoare.
Bors cu perisoare
Autor: Tina
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Ciorbe
Portii: 4
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- ****Pentru perişoare****
- 500 g carne tocată
- 75 g orez
- 1 lingura gris
- 1 ou
- sare, piper
- ***Pentru ciorbă****
- 200 ml smântână
- 250 ml borş
- 2 morcovi
- 1 pătrunjel
- ¼ țelină
- 1 ceapă
- 1 roşie
- 1 ardei
- 2 gălbenuşuri
- Sare
Cum preparam:
- Spalăm zarzavatul şi-l curăţăm apoi îl toacăm mărunt.
- Punem la încins uleiul şi călim zarzavaturile.
- Odată călite legumele, adaugăm peste ele aproximativ 3 litri de apă şi lasăm să fiarbă.
- Separat, carnea tocată o amestecăm cu oul, orezul,grisul, sarea şi piperul.
- Facem perişoare de mărimea unei nuci şi le punem cu grijă în zeama fierbinte.
- Lasăm să fiarbă aproximativ 35 minute la foc mic.
- Adaugăm roşia, ardeiul şi sarea.
- Verificăm perişoarele, iar dacă sunt fierte adaugăm borşul.
- Lasăm să clocotească şi apoi stingem focul.
- Separat, amestecăm gălbenuşurile cu smântâna şi omogemizăm cu zeamă fierbinte, după care îl turnăm în oala de ciorbă.
- Servim asezonat cu verdeaţă tocată mărunt, după gust şi cu ardei iute.
Pofta bună!
Savoare si bun gust – Ciorba de perisoare
Please follow and like us: