Varza are acţiune nutritivă, energizantă, remineralizantă, tonifiantă, creşte rezistenţa în faţa bolilor, este un bun antiseptic pulmonar şi are proprietăţi expectorante şi depurative. Având efect antiacid, varza este un bun remediu în ulcere. Despre efectele miraculoase ale verzei puteti citi dand click Aici
Ciorba de varza cu smantana si afumatura
Autor: Tina
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Supe / Ciorbe
Portii: 12
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 750 g varza alba taiata feliuta
- 250 g Kaiser afumat
- 1 ceapa taiata cubulete
- 1 morcov taiat cubulete
- 1 patrunjel radacina taiata cubulete
- 3 linguri pasta de rosii
- 200 ml kefir
- 150 g smantana
- 1 lingura faina
- 3 linguri ulei
- 1 lingurita busuioc uscat
- 1 lingurita tarhon uscat
- 1 lingurita seminte de chimen
- Sare si piper
Cum preparam:
- Intr-o oala de 4 litri punem ceapa la distuit, cand devine sticloasa adaugam legumele si kaiserul. Distuim pana legumele se inmoaie apoi adaugam varza impreuna cu pasta de rosii.
- Amestecam bine si mai distuim 2-3 minute apoi adaugam apa cca 2 litri.
- Adaugam busuiocul, tarhonul, boabele de piper, sarra dupa gust si lasam sa fiarba la foc mic.
- Cand legumele sunt fierte adaugam semintele de chimen.
- Amestecam intr-un bol iaurtul cu smantana si faina apoi diluam cu putina apa. Adaugam amestecul in ciorba si o mai lasam la fiert inca 2-3 minute.
Pofta buna!
Savoare si Bun gust – Ciorba de varza cu smantana si afumatura
Please follow and like us: