
Preparate cu pricepere ciupercile umplute sunt atat de gustoase incat nu le poti rezista. O reteta usoara cu rezultat spectaculos

- 13 ciuperci mari
- câteva fire de pătrunjel
- câteva fire de mărar
- 1 căţel usturoi
- ¼ linguriţă sare
- ½ linguriţă boia
- ½ linguriţă piper
- puţin ulei
- Spalăm ciupercile şi apoi le usucăm cu şerveţele de hârtie.
- Scoatem codiţele. Aşezăm zece ciuperci în tavă cu faţa în jos şi dam la cuptorul încins la 220 C pentru zece minute. Scurgem sucul lăsat de ciuperci din tavă şi întorcem ciupercile cu faţă în sus.
- Tocăm mărunt codiţele plus restul de trei ciuperci şi le amestecăm cu verdeţurile tocate, usturoiul strivit şi condimente.
- Umplem pălărioarele ciupercilor din tavă cu amestecul de mai sus. Stropim ciupercile cu puţin ulei apoi le dăm la cuptor la 220C pentru 15 - 20 minute.
- Le servim calde cu mujdei de usturoi şi pâine prăjită.
Poftă bună!