Preparate cu pricepere ciupercile umplute sunt atat de gustoase incat nu le poti rezista. O reteta usoara cu rezultat spectaculos
Ciuperci la cuptor (preparat de post)
Autor: Savoare si bun gust
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Aperitive,Retete de post,Retete vegetariene
Portii: 2
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 13 ciuperci mari
- câteva fire de pătrunjel
- câteva fire de mărar
- 1 căţel usturoi
- ¼ linguriţă sare
- ½ linguriţă boia
- ½ linguriţă piper
- puţin ulei
Cum preparam:
- Spalăm ciupercile şi apoi le usucăm cu şerveţele de hârtie.
- Scoatem codiţele. Aşezăm zece ciuperci în tavă cu faţa în jos şi dam la cuptorul încins la 220 C pentru zece minute. Scurgem sucul lăsat de ciuperci din tavă şi întorcem ciupercile cu faţă în sus.
- Tocăm mărunt codiţele plus restul de trei ciuperci şi le amestecăm cu verdeţurile tocate, usturoiul strivit şi condimente.
- Umplem pălărioarele ciupercilor din tavă cu amestecul de mai sus. Stropim ciupercile cu puţin ulei apoi le dăm la cuptor la 220C pentru 15 - 20 minute.
- Le servim calde cu mujdei de usturoi şi pâine prăjită.
Poftă bună!
Savoare si bun gust – Ciuperci la cuptor (preparat de post)
Please follow and like us: