Pentru mine aperitivele sunt o adevarata pasiune, cu cat sunt mai diversificate cu atat sunt mai spectaculoase. Un platou cu aperitive festive este o adevarat opera de arta. Nu este deloc usor sa imbini gusturi si arome, sa faci jocuri de culori si sa obtii o galerie de arta asezata pe o singura farfurie.
Ciupercile umplute fac cinste unui platou cu aperitive festive.
Ciuperci umplute
Autor: Tina
Categoria: Aperitive festive
Portii: 6
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 1 kg ciuperci mari
- 500 g piept de pui dezosat
- 2 cepe medii
- o cutie de 400 g roșii decojite
- pătrunjel verde
- sare, piper, curry
- 100 g cascaval
- 3 linguri ulei
Cum preparam:
- Curățăm si apoi spălăm ciupercile. Codiţele le desprindem şi le tăiem cubuleţe.
- Ceapa o curăţăm, o spalăm şi o toacăm mărunt.
- Pieptul de pui îl spălăm și îl taiem în cubulețe mici.
- Într-o tigaie punem uleiul la încins și călim ceapa până devine aurie, adăugăm pieptul de pui și lăsăm la distuit până carnea își schimba culoarea.
- Adăugăm codițele de ciuperci, roșiile decojite tăiate cubulețe, condimentam cu sare piper, curry după gust și lăsăm la fiert până scade zeama, aproximativ 10-15 minute.
- Cu această compoziţie umplem pălăriile ciupercilor, le punem într-o tavă şi le cocem în cuptorul încins la 150 C, timp de 20-25 minute.
- Le scoatem din cuptor, așezăm pe fiecare ciupercuță o bucățică de cașcaval și le mai dăm la cuptor 30 de secunde, atât cât să se topească cașcavalul.
- Le scoatem din cuptor presărăm deasupra patrunjelul tocat fin și le putem servi.
- Sunt niște aperitive festive, foarte delicioase și aspectoase.
Poftă bună!
Savoare si bun gust – Ciuperci umplute, aperitive festive
Please follow and like us: