Clatite americane, pancakes sau clatite pufoase, sunt delicioase si pot fi pregatite atat pentru micul dejun cat si ca desert la o masa cu familia ori prietenii. Le putem combina cu fructe, gemuri si tot felul de arome.
Clatite americane, pancakes sau clatite pufoase
Autor: Tina
Bucataria: Americana
Categoria: Desert / Dulciuri
Portii: 4
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 2 oua
- 250 ml lapte
- 200 grame faina
- 2 lingurite praf de copt
- ½ lingurita bicarbonat
- 1 plic zahar vanilinat
- doua linguri de zahar
- 3 linguri de ulei
- un varf de sare
- ulei
Cum preparam:
- Amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul, zaharul si zaharul vanilinat si dam prin sita.
- Separam albusurile de galbenusuri.
- Mixam albusurile pana cand se fac spuma iar galbenusurile le mixam intr-un alt bol cu un varf de sare.
- Amestecam laptele cu uleiul si-l turnam peste galbenusuri apoi amestecam cu amestecul de faina, folosind mixerul la o treapta mica.
- Incorporam cu ajutorul unei spatule albusurile si mestecam cat mai incet pana cand compozitia devine omogena.
- Incalzim tigaia si turnam putin ulei in ea apoi stergem suprafata tigaii cu ajutorul unui servetel de hartie.
- Acest procedeu ne va ajuta sa obtinem culoare maronie pe care o au in general clatitele americane.
- Dupa ce tigaia s-a incins bine, turnam un polonic din compozitia de clatite in centrul tigaii.
- Cand clatita nu mai este lichida si fac un fel de basicute o intoarcem si pe partea cealalta. Clatita se coace doar o data si pe o parte si pe alta.
- Procedam la fel si cu celelalte clatite.
- Asezam clatitele pe un platou si le servim cu dulceata, fructe, ciocolata sau diverse siropuri.
Pofta buna!
Please follow and like us: