Clatitele sunt o specialitate bretona, o regiune din nord-vestul Frantei, care a devenit cunoscuta si apreciata rapid in toata lumea. Pot fi atat dulci „crepes”, cat si sarate „galette”, iar umpluturile variază de la cele mai simple( zahar, dulceata, miere, ciocolata) pana la combinatii spectaculoase si incitante.
Clatitele pot fi prezentate pe farfurie sau platou; rulate, pliate ori împachetate.
Clatitele cu somon si branza sunt un deliciu ce pot fi asezate cu succes pe un platou cu diverse aperitive la o masa festiva.
Ingrediente:
Clatite cu sare si piper
- 100 grame făină
- 150 ml de lapte rece
- 150 ml apă minerală
- 2 ouă
- Sare si piper
Umplutura
- 300 g somon file
- 300 g branza
- 1 lingura hrean
- 150 ml smanatana
- 30 grame unt
- 2 cepe mici
- 1 lingura de zeama de lamaie.
Cum preparam:
Preparam cateva clatite sarate
- Amestecam ingredientele, de preferinţă cu mixerul, pana ce obtinem o compozitie omogena, fara cocoloase.
- Luam cu un polonic si turnam, pe rand compozitia intr-o tigaie incinsa, dacă tigaia este de calitate, nu este nevoie sa punem ulei), daca are, insa, aderente, este bine sa punem inainte de prima clatita, cateva picaturi de ulei.
- Lasam fiecare clatita la rumenit cate doua minute pe fiecare parte, dupa care le asezam pe o farfurie, una peste alta.
Umplututra
- Intr-un bol amestecam branza de vaci,smantana si zeama de lamiae, ceapa tocata marunt, hreanul ras.
- Amestecam foarte bine compozitia.
- Unge apoi fiecare clatita cu compozitia cu branza si deasupra asezam felia de file de somon (dezosata). Rulam clatitele si le lasam la rece timp de 2-3 ore inainte de a le servi.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Clatite cu somon si branza
Please follow and like us: