
Clatitele sunt delicioase si aromate. Ele pot servite la micul dejun sau o gustare pentru prânz sau cină. O reteta simpla foarte usor de facut.
Clatite de cartofi la cuptor cu umplutura de ciuperci

Autor: Tina
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Aperitiv
Portii: 2
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 4-5 cartofi
- 300 g ciuperci
- 1 lingura de smantana
- 1 ou
- 2 linguri faina
- 1-2 ceapa
- O legatura de marar
- 2 linguri de ulei de masline
- sare, piper negru (dupa gust)
Cum preparam:
- Curatam si spalam ciupercile si ceapa, dupa care le taiem julienne.
- Prajim ceapa in uleiul de masline pana devine sticloasa iar apoi adaugam ciupercile, sotam 4-5 minute. Adaugam sare si piper dupa gust.
- Spalam mararul si il tocam fin.
- Intr-un castron amestecam oul cu smantana, sare si piper iar apoi adaugam mararul tocat fin.
- Curatam si spalam cartofii, dupa care ii dam pe razatoarea mare.
- Stoarcem bine cartofi pentru a elimina surplusul de apa si ii adaugam in amestecul de ou si smantana. Adaugam faina si amestecam bine.
- Ungem cu putin ulei o tava de copt si cu ajutorul unei forme dreptunghiulare sau patrata (daca nu avem forma vor iesi clatitele inegale, nu este nici o problema) formam clatitele
- Asezam in primul strat compozitia de cartofi peste care asezam o lingura de ciuperci, iar ciupercile le acoperim din nou cu un strat de cartofi.
- Clatitele nu trebuie sa aiba o inaltime mai mare de 1,5 cm, in caz contrar ele se vor rupe si nu-si vor pastra forma.
- Stropim deasupra fiecare clatita cu ulei de masline.
- Introducem tava in cuptor la temperatura de 200 C timp de 10-20 minute pana cartoful se inmoaie si prinde o usoara crusta aurie.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Clatite de cartofi la cuptor cu umplutura de ciuperci
Please follow and like us: