Bunica îi spunea ,, Coarda cu nuca ,, și era un deliciu, încă mai simt mirosul de plăcintă scoasă din cuptărul de pâine, îmi va rămâne mereu in minte.

Ingrediente:
Aluatul se prepară după rețeta Cozonac
- 1 lingura unt,
- 1 lingură ulei,
- 1 ou pentru ungere.
Pentru umplutură:
- 1 păhar de nuci,
- ½ păhar de zahăr,
Cum preparam:
- Întindem aluatul cu mâinile într-un dreptunghi, ungem cu untul topit și așezăm umplutura pe toată suprafaţă, în afară de 5-7 cm de la o margine.
- Învârtim ruladă, începînd cu marginea cu umplutura, prindem marginile. Punem într-o tavă, unsă cu ulei, cu ,,cusătura,, în jos.
- Ungem rulada cu ou și o lasăm pentru 20 de minute la odihnă după care o dăm la cuptor, încălzit în prealabil pînă la 175 de grade, si coacem timp de 30 – 40 minute.
- Odată coaptă, scotem rulada din cuptor, o tapetăm cu zahăr pudră si dacă rezistăm tentației o lăsăm să se răceacă.
Poftă bună!
Savoare si bun gust – Coarda cu nuca
Please follow and like us: