Colţunaşi cu brînză
Autor: Tina
Bucataria: Traditionala
Categoria: Fel principal
Portii: 4
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
Aluatul
- 1½ pahar făină de grâu,
- ½ pahar apă,
- 1 ou,
- 4 linguri smântână,
- 2 căţei de usturoi,
- sare,
- 1 lingură de verdeaţă de mărar şi pătrunjel tocate.
Pentru umplutură:
- 3 pahare de brânză nesărată dată prin răzătoare,
- 1 ou,
- sare,
- 1 lingură de verdeaţă, mărar şi pătrunjel tocat.
Cum preparam:
Prepararea umpluturii:
- Amestecăm brânza dată prin răzătoare cu oul crud, sarea şi verdeaţa tăiată.
Coltunași:
- Așezăm pe masă o grămăjoară făina, în mijloc facem o adâncitură, acolo turnăm apa şi oul, punem sarea, frământăm un aluat tare şi-l lasăm la odihna pentru 30 minute.
- Întindem o foaie de 1,5 mm grosime. Taiem pătrăţele și în fiecare pătrăţel punem umplutura, iar marginile le lipim.
- Într-o oala în care am pus apă cu puţină sare la fiert, se pun colţunaşii şi îi fierbem până sunt gata.
- Colţunaşii îi servim presăraţi cu usturoi pisat, îi ungem cu smântână şi îi garnisim cu verdeaţă.
Poftă bună!
Savoare si bun gust – Coltunasi cu branza
Please follow and like us: