Este o rețetă simpla ușor de făcut, merită încercată.
Coltunasi cu cartofi si jumari
Autor: Tina
Bucataria: Traditionala
Categoria: Fel principal
Portii: 4
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
Aluatul
- 1½ pahar făină de grâu,
- ½ pahar apă,
- 1 ou,
- ½ pahar mujdei,
- sare,
- 2 linguri verdeaţă tăiată.
Pentru umplutură:
- 8 cartofi,
- 3 cepe,
- 20 g slaninuta,
- 2 linguri untură de porc,
- sare, piper negru măcinat,
Cum preparam:
Umplutura:
- Curatamm cartofii si ii fierbem în apa sarata. Odata fierti ii strecuram si ii zdrobim cu o furculita.
- Taiem slaninuta in felii subtiri si o prajim pana obtinem jumari crocante.
- Curatam ceapa, o spalam, o tocam in cubulete fine si o prajim in untura pana devine aurie.
- Cand ingredientele sunt pregatite le amestecam pe toate impreuna, pentru a obtine umplutura pentru coltunasi.
Coltunași:
- Așezăm pe masă o grămăjoară făina, în mijloc facem o adâncitură, acolo turnăm apa şi oul, punem sarea, frământăm un aluat tare şi-l lasăm la odihnă pentru 30 minute.
- Întindem o foaie de 1,5 mm grosime. Taiem in cerculete si in fiecare cerculet punem umplutura, iar marginile le lipim.
- Într-o oala în care am pus apă cu puţină sare la fiert, se pun colţunaşii şi îi fierbem până sunt gata.
- Colţunaşii îi servim presăraţi cu usturoi pisat, îi stropim cu sos mujdei şi cu verdeaţă.
Poftă bună!
Savoare si bun gust – Colţunaşi cu cartofi şi jumări
Please follow and like us: