
Delicioase, aromate si usor de facut. Reteta bunicii mele.

- 1 pachet margarina,
- 1 cana nuci macinate,
- faina cat cuprinde, sare
- praf de copt,
- zahar pudra.
- Amestecam margarina cu nucile (este bine sa fie putin prajite inainte sa le macinam), punem un varf de sare si adaugam treptat faina cernuta, pana obtinem un aluat tare si omogen. Praful de copt il stingem cu o lingura cu zeama de lamaie, dupa care il adaugam in luat.
- Intindem o foaie nu prea groasa, pe care o taiem in patrate sau triunghiuri cu latura de circa 5 cm, pe care le rulam, pentru a forma cornuletele.
- Eu am pus pe fiecare patrat cate o lingurita de nuca macinata.
- Asezam cornuletele intr-o tava unsa si tapetata cu faina, sau cu hartie pentru copt.
- Le coacem la un foc potrivit.
- Dupa ce s-au copt, fierbinti trebuie sa le tavalim in zahar pudra.
Savoare si bun gust – Cornulete cu nuca preparat de post