Delicioase, aromate si usor de facut. Reteta bunicii mele.
Cornulete cu nuca (preparat de post)
Autor: Savoare si bun gust
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Preparat de post, Dulciuri
Portii: 8
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 1 pachet margarina,
- 1 cana nuci macinate,
- faina cat cuprinde, sare
- praf de copt,
- zahar pudra.
Cum preparam:
- Amestecam margarina cu nucile (este bine sa fie putin prajite inainte sa le macinam), punem un varf de sare si adaugam treptat faina cernuta, pana obtinem un aluat tare si omogen. Praful de copt il stingem cu o lingura cu zeama de lamaie, dupa care il adaugam in luat.
- Intindem o foaie nu prea groasa, pe care o taiem in patrate sau triunghiuri cu latura de circa 5 cm, pe care le rulam, pentru a forma cornuletele.
- Eu am pus pe fiecare patrat cate o lingurita de nuca macinata.
- Asezam cornuletele intr-o tava unsa si tapetata cu faina, sau cu hartie pentru copt.
- Le coacem la un foc potrivit.
- Dupa ce s-au copt, fierbinti trebuie sa le tavalim in zahar pudra.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Cornulete cu nuca preparat de post
Please follow and like us: