Cornulete cu unt si nuca, o reteta simpla usor de facut.
Cornulete cu unt si nuca
Autor: Florentina-Mirela
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Desert / Dulciuri
Portii: 6
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 400 g faina
- 250 g unt
- 150 g nuca macinata
- 2 galbenusuri + 1 ou intreg
- 150 g zahar pudra vanilat
- un praf de sare
- ½ pliculet praf de copt
- esenta de vanilie
- zahar pudra pentru garnisit cornuletele
Cum preparam:
- Punem toate ingredientele, mai putin zaharul pentru decor, intr-un bol si framantam un aluat omogen.
- ca sa obtinem cornulete fragede, untul trebuie sa fie rece, altfel va incorpora prea multa faine si vom avea niste cornulete tari.
- Cand am obtinut un aluat omogen il punem intr-un bol si il lsam sa se odihneasca 20-30 de minute, la rece in frigider.
- Cand avem un aluat tare, formam cornulete si le dam forma dorita, bagete, potcoava sau bastonase.
- La punem in tava si le dam la copt 10-12 minute pana se rumenesc usor.
- Cand le scoatem din cuptor vor fi moi si sfaramicioase. Dar pe masura ce se racest se vor intari atat cat atunci cand le mancam se vor topi in gur.
- Le asezonam cu zaharul pudra si ii poftim pe pofticiosi la degustare.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Cornulete cu unt si nuca
Please follow and like us: