Reteta cornuletelor fragede cu gem este una pe care o stiu inca din copilarie, mama le facea frecvent umplute cu gem sau rahat ori nuci.
Este o reteta simpla care nu are cum sa nu-ti iasa bine.
Cornulete fragede cu gem
Autor: Florentina-Mirela
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Desert / Dulciuri
Portii: 8
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 400 g faina alba de grau
- 200 g unt
- 2 linguri smantana grasa
- 80 de grame zahar
- ½ pliculet praf de copt
- 4 linguri gem de caise gros
Cum preparam:
- Intr-un castron punem toate ingredientele.
- Framantam aluatul cca 5-6 minute pana devine bine legat.
- Invelim intr-o folie si il lasam la rece 20-30 minute.
- Scoatem aluatul din frigider si il impartim in 3 parti egale.
- Tapetam cu un pic de faina plansa de lucru si cu sucitorul intindem aluatul in forma rotunda, gros de ½ cm.
- Sa nu se lipeasca de sucitor prafuim cu faina aluatul deasupra.
- Cu o farfurie rotunda decupam aluatul rotund si il taiem cu pintenul in jumatate apoi fiecare jumatate o mai impartim in jumatate si intr-o alta jumatate astfel incat cercul sa fie impartit in 8 parti egale.
- Pe fiecare feliuta in partea lata asezam un pic de gem dupa care rulam spre varf.
- Asezam cornuletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si la punem la copt in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius.
- Lasam la copt 10-15 minute pana cornuletele devin aurii.
- Le scoatem din cuptor si cand s-au racit le pudram cu zahar.
Pofta buna!
Savoare si bun gust- Cornulete fragede cu gem
Please follow and like us: