Gâtul ca şi tenul este sensibil la schimbările de temperatură. Mai ales în anotimpul cald se poate observa discrepanţa dintre un ten îngrijit şi gâtul neglijat.
Întreţinerea gâtului prin gimnastică şi măşti cosmetice
Factorii agresivi din natură afectează această porţiune de tegument, inclusiv dedesubtul bărbiei. Dacă pentru faţă masajul este esenţial, pentru bărbie la fel de importantă este gimnastica. Nu trebuie să trecem cu vederea şi conluzia psihologilor: Femeile care nu-şi corectează ţinuta şi merg cu capul mereu aplecat sunt pesimiste şi frustrate.
Orice femeie trebuie să-şi corecteze ţinuta
Din punct de vedere estetic, spun stiliştii, orice femeie care se respectă trebuie să-şi corecteze ţinuta, inclusiv poziţia gâtului. Şi la calculator, şi dacă şofează, femeia trebuie să se menţină „demnă”, adică să ţină capul drept, pe umeri. Pentru a împlini acest deziderat, trebuie să dedicăm cel puţin 20 de minute, zilnic, gimnasticii de întreţinere a gâtului. Nu trebuie să trecem cu vederea nici bărbia dublă!
Un prim exerciţiu începe prin aplecarea capului spre umărul drept, se revine la poziţia iniţială: înclinăm apoi capul spre umărul stâng şi revenim la poziţia -gâtul drept. Mişcarea se repetă, încet, de trei ori. Vom răsuci apoi uşor capul de la stânga la dreapta şi înapoi (repetând acest exerciţiu de patru ori).
Vom întoarce capul în dreapta, încercând să privim peste umăr.
Acelaşi exerciţiu îl repetăm în partea stîngă ( de trei ori). Persoanele care fac aceste exerciţii ocazional, este bine să nu se grăbească, deoarece mişcările bruşte declanşează ameţeli şi febră musculară.
Pentru combaterea bărbiei duble
Pentru combaterea bărbiei duble, după efectuarea acestor exerciţii, vom bate cu podul palmelor, ritmic , de zece ori, într-o şedinţă de gimnastică porţiunea unde s-a adunat grăsimea , deformându-ne faţa. Să încercăm să ne permitem luxul să repetăm aceste exerciţii şi seara. În mod cert, vom alunga şi stresul acumulat în timpul zilei, prin destinderea musculaturii.
După gimnastică, măşti cosmetice
După gimnastică, seara, trebuie să aplicăm o mască, ( cel puţin de două ori pe săptămână). La îndemâna noastră şi foarte eficientă este masca din suc de fructe ( câte două linguriţe în amestec cu miere).
Dacă tenul nostru este uscat, vom adăuga trei linguriţe de miere. Ideală este o mască preparată din pulpă de piersică, din caise sau din banană în amestec cu suc de fructe. Sau din sana şi miere, ingredientele fiind amestecate în părţi egale.
articol preluat din: click.ro