Friptura de miel este un deliciu ce impodobeste masa traditionala a Sfintei Sarbatoare de Pasti.
Gatite cu pricepere costitele bine rumenite ti se topesc in gura. Va prezint o reteta simpla mostenita din caietul cu retete a bunicii mele.
Costite de miel la cuptor
Autor: Florentina-Mirela
Bucataria: Romaneasca
Portii: 6
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 2 kg coaste de miel
- 2-3 foi de dafin
- un pahar de vin rosu sec
- 3-4 catei de usturoi pisat
- piper, sare, cimbru, boia de ardei
- 2-3 linguri ulei
Cum preparam:
- Intr-un bol amestecam: uleiul, vinul, foile de dafin, usturoiul, o lingură boia si cate o lingurita de piper macinat, cimbru uscat și sare.
- Cu acest amestec frecam bine coastele de miel pe toate partile.
- Punem coastele in bol impreuna cu restul de condimente, acoperim cu o folie si lasam sa stea in marinata minim o ora.
- Asezam apoi carnea in tava, turnam peste ea marinata si o introducem in cuptorul incins la 200 de grade timp de o ora si jumatate.
- Din cand in cand deschidem cuptorul si stropim carnea cu sosul din tava.
- Dupa primele 40 de minute, intoarcem coastele de miel, sa se rumeneasca pe ambele parti.
- Eu o prefer foarte bine rumenita pentru ca ador cojita crocanta.
- Cand s-a rumenit frumos, stingem focul si o putem servi alaturi de o salata verde.
Pofta buna!
Savoare si bun gust- Costite de miel la cuptor
Please follow and like us: