Crap cu legume
Autor: Tina
Categoria: Fel principal
Portii: 4
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 1 crap de vreo 2 kg
- 2 rosii
- 1 ardei
- ½ dovlecel
- ½ vanata
- 5 ciuperci champignions
- 1 lamaie
- 2 linguri ulei
- 1 lingură zeama de lamaie
- 2 foi de dafin
- sare, piper negru macinat.
Cum preparam:
- Curăţam crapul de solzi îl tăiem din ambele părţi de-a lungul coloanei vertebrale, de la cap până la coadă.
- Inlăturăm măruntaiele si spalăm foarte bine.
- Presarăm pestele cu sare şi piper, stropim cu zeama de lămâie, adaugăm foi de dafin şi punem pentru o oră la rece, la marinat.
- Tăiem ardeiul gras julienne, ciupercile feliuţe, dovlecei şi vinete cubuleţe.
- Pe o tavă, unsă cu ulei asezam legumele.
- Crestam pestele pe partea laterala si asezam in fiecare crestatura o feliuta de lamaie.
- Umplem interiorul pestelui cu legume, il ungem tot cu ulei si il asezam pe patul de lugume.
- Coacem in cuptor la temperatura de 180 de grade timp de 30-40 minute.
Poftă bună!
Please follow and like us: