
Crap dupa reteta pescareasca

Autor: Tina
Portii: 4
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- un crap de aproximativ 1,5 kg
- ½ pahar ulei vegetal,
- 2 cepe roșii,
- 2 caței de usturoi,
- 2 linguri verdeaţă tocată,
- 2-3 roșii,
- sare,
- praf de piper negru,
- ½ lămâie
Cum preparam:
- Peştele îl curăţatăm și îl tăiem felii cu tot cu oase şi piele, îl presărăm cu sare şi piper, îl trecem prin făină și-l prăjim în tigaia încinsă, până obţinem o crusta rumenă.
- Adaugăm ceapa tăiată semiinele şi prăjim până se rumenește și devine aurie.
- Opărim roşiile le decojim, le tăiem cuburi, verdeaţa şi usturoiul le mărunţim și adăugăm totul peste legume şi peşte.
- Inăbuşim la cuptor sub capac, timp de 10-15 minute la 180-200 de grade.
- Se servește cu felii de lămîie.
Poftă bună!
Please follow and like us: