
Carnea de pește este una sănătoasă și este recomandat consumul acestui aliment, având numeroase proprietăți nutritive.Carnea crapului este foarte gustosa, fiind consumata sub diferite forme: fiarta, prajita, fripta, afumata, marinata.
Crap inabusit

Autor: Tina
Categoria: Fel principal
Portii: 4
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 1 crap (1,5 kg),
- 1 ceapă,
- 1 morcov,
- un sfert rădăcină de ţelina,
- sare,
- piper negru măcinat.
Pentru marinată:
- 1 pahar oţet (6%),
- 1 pahar ulei vegetal,
- 1 pahar apă,
- sare,
- piper boabe,
- 2-3 frunze de dafin
Cum preparam:
- Curăţăm peştele, îl tăiem felii de 2-3 cm mărime, săram şi piperăm.
- Facem marinata cu oţet, ulei, apă şi condimente, asezam pestele si il tinem in frigiger 1-2 ore.
- Intre timp curatam ceapa, morcovul si telina.
- Dupa ce le-am curatat si spalat bine ceapa, morcovul şi ţelina le taiem julienne.
- Într-un vas adânc emailat punem legumele, deasupra punem peştele, turnăm marinata şi fierbem la foc foarte mic până pestele este gata.
- Peştele este gata, atunci când coastele şi oasele spinării sunt moi.
- Merge excelent alaturi de cartofi piure.
Crapul preparat in fel si fel de retete este o mancare ce lasa amintiri de neuitat. Va recomand sa incarcati si alte retete pe care le gasiti aici cu un singur click: Ciorba de crap cu cartofi, Crap dupa reteta pescareasca, Crap cu legume
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Crap inabusit
Please follow and like us: