
Nicio masa fara peste, spune o veche vorbă romaneasca.
Pestele este unul dintre cele mai sanatoase tipuri de carne. Contine grasimi sanatoase Omega 3 si Omega 6 si reprezinta o sursa importanta de proteine.
Crap înăbuşit

Autor: Florentina-Mirela
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Fel principal
Portii: 4
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 800 g fileu de peşte (crap, biban),
- 4 cepe,
- 4 roşii,
- 2 linguri de făină de porumb,
- ½ pahar bulion de peşte,
- 3 căţei de usturoi,
- sare,
- piper negru măcinat,
- cuişoare englezeşti boabe,
- pătrunjel şi cimbru verde.
Cum preparam:
- Fileul (cu piele) îl tăiem felii, îl presarăm cu sare şi piper, îl trecem prin făină şi-l prăjm în lei încins.
- Ceapa o tăiem semiinele şi o călim până devine aurie.
- Ceapă şi peştele le punem în tavă straturi, adăugăm cuişoare englezeşti, acoperim cu bulion şi înăbuşim la foc domol 35-40 minute.
- Curăţăm roşiile de pieliţă, le tăiem în două şi le punem în tavă timp de 5 minute.
- Înainte de a fi gata adăugăm usturoiul pisat şi cimbrul.
- Se serveşte cu mămăligă cu unt şi roşii proaspete, se garniseşte cu pătrunjel verde.
Poftă bună!
Savoare si bun gust – Crap înăbuşit!
Please follow and like us: