Carnea de pește este una sănătoasă și este recomandat consumul acestui aliment, având numeroase proprietăți nutritive.Carnea crapului este foarte gustosa, fiind consumata sub diferite forme: fiarta, prajita, fripta, afumata, marinata.
Crap prăjit cu usturoi si lămâie
Autor: Florentina-Mirela
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Fel principal
Portii: 6
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 1,5 kg crap
- 4 linguri suc de roşii
- 5 linguri ulei
- 2 linguri oţet
- 4 căţei de usturoi
- Sare, piper
- ulei pentru prăjit,
- 1 lămâie
Cum preparam:
- Curăţăm, și spalăm peștele apoi îl tăiem în felii groase de 2 cm- 3cm. Îl lasăm la scurs într-o strecurătoare.
- Într-un bol pregătim un sos din usturoiul pisat cu sare, uleiul, sucul de roşii, oţetul, sarea şi piperul măcinat, peste care punem bucățile de peste. Ne asigurăm că toate bucățile de pește au fost unse bine cu sosul din bol.
- Acoperim bolul cu o folie și lasăm peștele la marinat in frigider pentru cca 30 minute.
- Într-o tigaie punem ulei la încins la foc potrivit si prăjim bucăţile de peşte câte 5-6 minute pe fiecare parte.
- Odata rumenite bine, luam bucatile de pește din tigaie si le așezăm pe o hârtie absorbantă de bucătărie pentru a se scurge surplusul de ulei.
- Servim friptura de crap cu lămâie și garnitură de legume sau cartofi natur.
Savoare si bun gust – Crap prăjit cu usturoi si lămâie
Please follow and like us: