Aceast preparat l- am gustat pentru prima dată într-o frumoasă pensiune din frumoasa Bucovină, binențeles am rugat bucătarul să mi-o împărtășească pentru că merită să nu moară.
Ingrediente:
1 Kg creier crud
300g ceapă
1 roșie
sare, piper
8 ouă
o legatură pătrunjel
100 ml ulei
Cum preparăm:
Spălăm și curățăm creierul, îl punem la fiert cu puțină sare și 2 foi de dafin, îl vom fierbe 15 minute după care îl scoatem și-l lăsăm la răcit.
Încingem uleiul și punem creierul la prăjit.
Când este rumenit adăugăm ceapa tăiată peștișor și roșia, călim înca 4-5 minute.
Asezonăm cu sare și piper după gust, adăugăm pătrunjelul tocat și spargem ouale întregi în tigaie amestecând încontinuu.
Înăbușim compoziția 5 minute la foc mic după care putem serviPoftă bună