Cea mai cunoscuta si cea mai des intalnita este crema de vanilie sau cu numele ei cunoscut de crème patissière. Crema de vanilie o folosim cu succes pentru a umple Eclerele, Cremsit-ul, o folosim la diverse toturi si o putem pune si la placintele cu mere sau la celebrele croissante.
Reteta cremei de vanilie pe care o voi prepara astazi este inspirata din „biblia culinara” Le Larousse Gastronomique, care este cartea de capatai a pasionatilor de gastronomie din intreaga lume.
Crema de vanilie
Autor: Tina
Categoria: Desert / Dulciuri
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 6 galbenusuri
- 500 ml lapte
- 50 g de faina
- 80 g zahar
- 1 pastaie de vanilie (sau zahar vanilat)
Cum preparam:
- Desfacem pastaia de vanilie scoatem semintele.
- Intr-o cratita cu fundul mai gros, turnam 500 de ml de lapte in care punem semintele si pastaia de vanilie.
- Asezam cratita pe plita si aducem laptele la punctul de fierbere dupa care oprim focul. Acoperim cratita cu un capac si lasam vreme de jumatate de ora ca laptele sa ia aroma vaniliei.
- Intre timp intr-un castron mare, mixam cele 6 galbenusuri cu 80 g de zahar pana cand amestecul devine cremos.
- Adaugam peste amestecul de ouă 50 de grame de faina amestecand cu telul pana obtinem o pasta omogena fara cocoloase.
- Din laptele fierbinte cu aroma de vanilie turnam ⅔ peste amestecul de oua, amestecand cu telul in continuu.
- Dupa ce se incorporeaza bine si avem o pasta fina, turnam toata compozitia peste laptele ramas in cratita.
- Asezam cratita pe plita la foc mediu si amestecam in continuu pana incepe sa dea in clocot.
- Continuam sa amestecam inca 2-3 minute pana crema se îngroasa bine.
- Luam cratita de pe foc, scoatem pastaia si semintele de vanilie, acoperim cu o folie alimentara si lasam crema sa se raceasca la temperatura camerei.
Savoare si bun gust – Crema fina de vanilie
Please follow and like us: