Creme brulee este un desert obținut din ouă, zahăr și lapte si a ajuns un desert foarte popular datorită gustului său deosebit. Poate fi ornat cu frișcă, sau combinat cu vanilie, în modul tradițional.
La prima vedere, creme brulee pare simpla: are o listă scurtă de ingrediente si poate fi facuta in cativa pasi…dar nu este deloc asa.
Creme Brulee- are o textura cremoasa, asemanatoare unei budinci, cu un blat fragil de zahar topit, care se sparge cand il bateti usor cu o lingura. Crusta de zahar topit va fi usor calda sau la temperatura camerei cand este servita, dar crema de dedesubt trebuie să fie rece.
Ingrediente:
- 100 g zahăr
- 500 ml lapte
- 150 g zahăr pentru caramel
- 4 ouă
- esență de vanilie
Cum preparam:
- Inca de la inceput trebuie sa alegem forma in care preparam crema. Putem folosi o singura forma sau mai multe forme mici termorezistente. Eu am optat pentru forme mai mici.
- Intr-o tigaie topim pe foc mic 150g de zahar. In momentul in care se formează putina spuma deasupra, turnam zaharul ars in fiecare forma.
- Rasucim fiecare forma pentru a tapeta pereții cu caramel. Lasam apoi sa se raceasca.
- Amestecam ouale cu 100 g de zahar si esenta de vanilie.
- Turnam laptele, pe care l-am incalzit, treptat in crema de oua.
- Turnam compozitie in fiecare forma în care avem caramelul racit.
- Asezam formele intr-o tava in care turnam apa.
- Introducem tava cu formele în cuptor si coacem la foc mic timp de 60 minute. Avem grija ca apa din tava sa nu dea în clocot.
- Din 10 în 10 minute mai adaugam putina apa rece in tava.
- Creme brulee este gata in momentul in care inclinand forma, crema se va desprinde usor de margini.
- Dupa ce s-a racit complet, o rasturnam pe farfurioare si ornam dupa bunul nostru gust.
- Deasupra turnam sos caramel.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Crema de zahar ars
Please follow and like us: