
Un aperitiv si chiar o cina, usor si rapid de facut. Foietajul pufos imbinat cu cascavalul topit da savoarea acestui preparat simplu.
Deasemenea pentru diverse ocazii si de ce nu si pentru noi acasa, putem inlocui crenvusti cu cabanos, carnaciori de bere, AICI gasiti reteta.
Crenvusti in foietaj

Autor: Tina
Bucataria: Internationala
Categoria: Aperitiv
Portii: 4
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 500 g de aluat foetaj
- 500 g de crenvurști sau cârnați subțiri
- 50 g de cascaval (opțional)
- 1 ou pentru ungere
Cum preparam:
- Lăsăm aluatul la dezghețat la temperatura camerei după care cu un sucitor îl întindem un pic astfel încât să obținem o foaie cu grosimea de până la 4-5 mm.
- Tăiem aluatul în fâșii cu lățimea de aproximativ 1.5-2 cm.
- Rulăm aluatul pe crenvurști, îmbrăcati în feliuța de cașcaval, în spirală cu marginile ușor suprapuse.
- Tapetăm o tava cu hârtie de copt si așezăm crenvurștii.
- Lasăm la odihnă timp de 15-20 de minute.
- Batem oul ușor și ungem cu o pensulă partea de sus și părțile laterale ale fiecărui preparat, putem presăra deasupra seminte de susan.
- Punem într-un cuptor la copt la temperatura de 200 grade, după ce am preîncălzit cuptorul.
- Coacem timp de aproximativ 20 de minute.
- cand aluatul are culoarea aurie scotem din cuptor.
- Crenvurști (cârnați) în foietaj, îi putem servi atât calzi și reci.
Poftă bună!
Savoare si bun gust – Crenvusti in foietaj
Please follow and like us: