Ingrediente:
- 1 dovleac mic, taiat pe jumatate si curatat de seminte
- 1 jumatate de lingura de ulei de masline extravirgin
- 3 cepe mari, taiate marunt
- un praf de sare
- un praf de piper
- 1 bagheta frantuzeasca taiata felii subtiri
- 3 linguri de unt de migdale
Cum preparam:
- Preincalzim cuptorul la 200 de grade Celsius.
- Punem dovleacul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu partea taiata in jos si lasam la copt timp de 45 de minute.
- Dupa ce observam ca pulpa s-a inmuiat suficient, o adunam cu o lingura si o transferam in recipientul blenderului.
- Incalzim jumatate din cantitatea de ulei intr-o tigaie mica la foc mediu, adaugam ceapa, sarea si piperul si o lasam la prajit timp de 5 minute, pana devine aurie.
- Intre timp, ungem feliile de paine cu restul de ulei si le punem la copt timp de 8-10 minute, pana devin aurii.
- Adaugam ceapa calita si untul de migdale in blender, alaturi de dovleac si mixam pana obtinem un piure omogen.
- Intindem pasta obtinuta pe feliile de franzela coapta si consumam preparatul imediat.
Please follow and like us: