Savoare si Bun Gust

Despre mine și de ce ,,Savoare și bun gust”?

 

 

Sunt Florentina Mirela, pentru prieteni Tina, Tinut, Flore, Flory, Floricel, îmi iubesc familia și prietenii și mă regasesc  în toate.

Am terminat o Facultate de Stiințe Economice dar nu am fost entuziasmată  de  ,,analiza cifrelor” și am ales un drum cu multe urcușuri și coborașuri  într-o lume ce până nu demult era ,,o lumea a bărbaților,,…..Și uite așa cu bune cu rele sunt ancorată în marea  familie a Transportatorilor de mărfuri. O  munca epuizantă care nu de putine ori te face să spui ,,gata, atât a fost’’, dar  de fiecare data vine o noua zi, ce aduce alte provocari și te face să uiți greul zilei de ieri.

Am călătorit mult, am avut privilegiu să văd aproape întreg bătrânul nostru continent, am fost în Orient, în Africa Neagră, în insule Atlantice.

Am pășit pe  tărâmuri ce merită  văzute măcar o dată în viată, spre civilizații  și culturi străine mie, care m-au fascinat și care mi-au rămas adânc în suflet.

Nu credeam vreodată că pot trăi departe de lumea modernă dominată de internet, telefonie, Tv și  de toate avantajele oferite de secolul în care trăim.

Dar au fost locuri în care am realizat că noi oameni avem atât de puține nevoi pentru a fi cu adevărat fericiți încât nu realizăm în ce constă adevărata fericire, raportăm totul la bani, muncim pe brânci și ne inconjurăm de lucruri inutile din plăcerea de a le avea, privim în jurul nostru cu indiferență fără să  vedem adevărata frumusețe a vieții.

Adevărul trist este că, uităm de noi și de cei de lângă noi, uităm să ne bucurăm de lucrurile mărunte și importante, uităm să zâmbim, uităm să trăim, uităm să fim fericiți.

În fiecare dintre noi zace un poet sau un artist, cu toții avem o latură artistică, o latură creativă, o latură care ne poate scoate din rutina de zi cu zi, o latură care ne poate crea o lume a  noastră în care să ne simțim împliniți și de ce nu, fericiți.

Din nefericire, de cele mai multe ori artistul din noi îl îngropăm adânc fără să-i dăm șansa de a se naște vreodată, uneori din neajunsurile vieți, alteori din nesiguranță și neincredere în puterile noastre și de cele mai multe ori de teama  prejudecaților celor din jur.

Scriind  aceste cuvinte, mi-a venit în minte de mai multe ori celebrul dicton latin „Memento mori”,  în traducere ….”Adu-ti aminte că vei muri”…Câtă incărcătură au aceste cuvinte dacă stăm un minut să le aprofundăm..

Gândeste-te ce ai spune omului de lângă tine având în minte aceste cuvinte?
Eu aș spune : „Urmeaza-ți visul”.

Nu mi-am propus un Blog de călatorii  sau unul de dezbateri sociale în descoperirea eu-lui interior, ci  dorința de a-mi împărtăși pasiunea care mă face să mă simt bine după oboseala psihică a unei zile de lucru.

O artă pe care noi femeile, vrem nu vrem, o practicăm cu puțină sau cu  mai multă pasiune – Arta culinară.

Mi-am învins propriile inhibiții și prejudecați, mi-am surprins familia și prietenii care nu au văzut în mine niciodata o persoană atrasă de mirajul bucătăriei sau una care să petreacă ore în șir în fața cuptorului  și iată-mă în fața voastră  cu dorința  de a împărtăși atât cât mă pricep din această frumoasă și vastă artă culinara.

Cea care vă scrie nu este o profesionistă nici în ale scrisului și nici în ale gătitului, ci este o pasionată care mai are multe de învățat, care are o bucătărie simplă, modestă și  ingrediente aflate la indemâna oricui.

Care dorește să- și împărtășească rețele proprii și cele adunate de prin lume și să învețe alături de voi  lucruri noi  și fascinante.

Multe din retetele prezentate nu-mi apartin, le-am selectat, le-am tradus si le-am publicat pentru a ne bucura de talentul si experienta altor popoare.

Va astep si pe voi cu retete noi ce vor fi publicate cu numele vostru alaturi.

Da,  îmi place să gătesc, să improvizez și să inventez lucruri noi in bucătărie, să fac lucruri migăloase sau rapide  care să aibă savoare și mult bun gust, din aceasta pasiune s-a nascut „Savoare si bun gust”.

Va pup, va imbratisez si va multumesc ca sunteti alaturi de mine.

Florentina Mirela – Alias <Tina>

Share this:

Apreciază:

error

Distribuie!! Iți multumesc că-mi faci blogul cunoscut lumii :-)

%d blogeri au apreciat: