Au aparut dovleceii in piata si nu am putut trece indiferenta pe langa ei. Imi plac in mod deosebit facuti pane, insa de data aceasta am vrut sa incerc si altceva. M-am oprit la o reteta simpla, dovlecei umpluti. Nu mi-a parut rau, am avut un pranz pe cinste, gustos, aromat si satios.
Dovelcei umpluti
Autor: Tina
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Fel principal
Portii: 6
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 4-5 bucati dovlecel
- 500 g piept de pui
- 0,5-1 ceasca orez
- 1-2 bucati ceapa
- 1 morcov
- 1 lingura Sos de tomate (sau ketchup)
- 1 lingura zahar
- busuioc verde (marar sau patrunjel), dupa gust
- 30 g ulei pentru prajit
- 50 ml smantana
- sare si piper - dupa gust
Cum preparam:
- Spalam carnea de pui si o taiem in cuburi dupa care o tocam intr-un blender sau masina de carne.
- Curatam si spalam morcovul si ceapa, apoi dam morcuvul prin razatoarea mare si tocam marunt ceapa.
- Spalam orezul si il punem la fiert in apa cu sare timp de 10-15 minute, dupa care il strecuram si il dam sub un jet de apa. Il lasam sa se scurga.
- Punem o tigaie pe foc, turnam uleiul si cand este incins punem ceapa si morcovul si sotam la foc mediu 2-3 minute.
- Spalam verdeata si o tocam in bucatele mici.
- Intr-un castron amestecam legumele, verdeata, carnea de pui si orezul, apoi condimentam cu sare si piper. Amestecam bine si am terminat de pregatit umplutura.
- Spalam dovleceii, recomand dovlecei tineri, taiem cozile iar apoi fiecare dovlecel il taiem transversal in 2-3 bucati (depinde de marimea dovlecelului), pentru a obtine “butoiase” cu o inaltime de 5 cm.
- Cu o lingura scobim miezul de la fiecare dovlecel lasand intreaga placa de baza.
- Umplem cu preparatul de carne, legume si orez, fiecare dovlecel asezandu-I in picioare in oala in care ii vom fierbe.
- Pregatim un sos din apa fierbinte (500-600 ml in functie de marimea oalei) in care dizolvam pasta de tomate si smantana,apoi adaugam sare, piper, zaharul si dupa gust orice alte condimente.
- Turnam sosul in oala peste dovlecei, acoperim cu un capac si dam la fier pe foc mic.
- Fierbem aproximativ 50-60 minute.
- Servim preparatul cald asezonat cu smantana.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Dovlecei umpluti
Please follow and like us: