Dovlecelul este o sursa excelenta de potasiu si mangan si poate oferi un aport important de vitamine B1, B6 si C. Bogat in fibre de calitate, dovlecelul are proprietati diuretice si se digera foarte usor. Prin fierbere sau prajire, dovleceii isi pierd o parte din principiile active, raman insa fosforul, magneziul, potasiul, fibrele alimentare. In forma aceasta, gatiti, se recomanda cardiacilor si hipertensivilor, dar si persoanelor supraponderale.
Dovlecelul cu piept de pui si rosii este o reteta suculenta, delicioasa, usor de facut. Excelenta pentru o cina tarzie.
Dovlecel cu piept de pui si rosii
Autor: Tina
Bucataria: Mediteraniana
Categoria: Fel principal
Portii: 2
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 250 g piept de pui
- 1- 2 dovlecei in functie de marime
- 5 - 6 rosii cherry
- 2 fire ceapa verde tocata fin
- ½ linguriță busuioc uscat
- 2-3 linguri ulei de masline
- ⅓ cana supa de pui (apa)
- 50 g cascaval ras
- sare si piper
Cum preparam:
- Intro tigaie mai adanca, punem uleiul impreuna cu ceapa tocata fin si un varf de cutit de sare.
- Sotam la foc moderat, aproximativ 3 minute, pana ceapa se inmoaie.
- Adaugam pieptul de pui taiat in cubulete si sotam pana carnea isi schimba culoare rozalie.
- Spalam dovlecelul si rosiile.
- Dovlecelul il dam prin razatoarea care ne ajuta sa obtinem fisiute lungi gen fidea, rosiile le portionam in jumatati si le adaugam peste carne in tigaie.
- Potrivim cu sare, piper, adaugam busuiocul si supa de pui sau apa.
- Fierbem aproximativ 6-7 minute pana dovlecelul este fiert.
- Dovlecelul cu piept de pui si rosii cherry este gata, il servil cald asezonat cu parmesan sau cascaval ras.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Dovlecel cu piept de pui si rosii
Please follow and like us: