Un aperitiv foarte gustos, care face fata cu brio unui platou festiv pe o masa de sarbatoare.
Este sezonul legumelor proaspete, ieftine, gustoase si este pacat sa nu dam frau liber inventivitatii si sa profitam din plin de aceste trufandale oferite de natura,bucurandu-ne familia si musafiri.
Dovlecel cu rosii si branza
Autor: Tina
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Aperitiv
Portii: 10
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 1 buc dovlecel
- 2 buc rosii
- 1 catel de usturoi
- 100 g branza telemea nu foarte sarata
- 4-5 linguri maioneza (dupa gust)
- sare - dupa gust
- 3 linguri ulei de masline
- marar sau patrunjel - dupa gust
Cum preparam:
- Curatam dovlecelul de coaja si il taiem rondele.
- Spalam rosiile si deasemenea le taiem rondele.
- Intr-o tigaie in care am pus uleiul de masline prajim pe ambele parti dovlecelul pana prinde o culoare aurie, apoi il lasam sa se raceasca.
- Dam prin razatoare branza, adaugam usturoiul pisat si maioneza. Amestecam bine toate ingredientele pana obtinem o crema.
- Daca folosim o branza nesarata, asezonam cu sare dupa gust.
- Pe o felioara de dovlecel punem o lingurita de crema peste care asezam o feliuta de rosiedin nou o lingurita de grema peste care o alta felie de dovlecel deasupra caruia asezam un bob de crema.
- Putem folosi pentru distribuirea cremei un posh de bucatarie si aranjamentul va avea un aspect frumos.
- Aranjam pe un platou si garnisim cu verdeata.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Dovlecel cu rosii si branza
Please follow and like us: