Pentru cei care nu vor miel pe masa in Sfanta zi a Sarbatorii de Pasti recomand prepararea unui delicios Drob facut din carne tocata.
Este o reteta simpla usor de facut si cu ingrediente la indemana oricui.
Drob din carne tocata
Autor: Savoare si bun gust
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Aperitiv
Portii: 8
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 500 g carne tocata
- 1 ceapa
- 1 ou crud
- 3 oua fierte tari
- 2 felii de franzela, inmuiata in apa si stoarsa bine
- patrunjel, o lingura de unt, o lingura de pesmet, sare, piper.
Cum preparam:
- Carnea tocata se pregateste ca pentru chiftele:
- Amestecam ceapa taiata marunt, oul, patrunjelul tocat marunt, condimentele si cele doua felii de paine, pana obtinem o compozitie omogena.
- Daca am avut o carne toccata cu multa grasime vom adauga in compozitie 1-2 linguri de pesmet pentru a o lega.
- Pe o folie alimentara tapetata cu pesmet distribuim compozitia de carne intr-un strat uniform, asezam ouale intregi si cu ajutorul foliei rulam carnea in jurul oualor.
- Tapetam o tava cu unt asezam rulada dupa care scoatem folia alimentara. Mai presaram deasupa putin pesmet si o dam la cuptor aproximativ 45-50 de minute la temperatura la 180 ° C,
- Inainte de a-l taia, lasam drobul 10 minute sa se raceasca.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Drob din carne tocata
Please follow and like us: