
Este o reteta ideala pentru cei care de Sfintele Sarbatori de Pasti vor pe masa un traditional drob, dar nu din miel.
Este un preparat delicios, usor de facut.

- 1 kg ficateiei de pui
- 7 oua (3 oua crude si 4 oua fierte)
- 100 grame unt la temperatura camerei
- 1 ceapa
- 1 legatura usturoi verde
- 2 legaturi ceapa verde
- 1 legatura mărar
- 1 legatura pătrunjel
- sare , piper
- Ficateii de pui ii punem la fiert in apa cu sare, pentru aproximativ 25-30 minute de minute.
- Ficateii fierti ii scurgem de zeama si ii mixam in blender impreuna cu untul pana obtinem o crema fina.
- Ceapa verde, usturoiul verde, patrunjelul si mararul le tocam marunt.
- Crema de ficat o punem intr-un bol incapator , peste care adaugam verdeturile tocate si ouale crude, asezonam cu sare si piper, amestecam bine.
- Preparatul il impartim in doua, pregatim doua tavi de chec pe care le tapetam cu hartie de copt.
- Asezam in fiecare tava o parte din compozitia din ficat.
- Deasupra fiecareia asezam pe lungime cate 3 oua fierte pe care cu o apasare usoara le introducem in compozitie astfel incat sa fie incorporate in intregime in preparatul din ficat.
- In cuptorul preincalzit la 180 grade coacem timp de o ora chiar si o ora si jumateate , pana cand drobul este bine legat, iar deasupra se formeaza o crusta aurie.
- Drobul din ficatei il putem servi cald sau rece, dupa propriul gust.
- Pofta buna!
Savoare si bun gust – Drob din ficatei de pui
[wysija_form id=”3″]