Este o reteta ideala pentru cei care de Sfintele Sarbatori de Pasti vor pe masa un traditional drob, dar nu din miel.
Este un preparat delicios, usor de facut.
Drob din ficatei de pui
Autor: Savoare si bun gust
Categoria: Romaneasca
Portii: 10
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 1 kg ficateiei de pui
- 7 oua (3 oua crude si 4 oua fierte)
- 100 grame unt la temperatura camerei
- 1 ceapa
- 1 legatura usturoi verde
- 2 legaturi ceapa verde
- 1 legatura mărar
- 1 legatura pătrunjel
- sare , piper
Cum preparam:
- Ficateii de pui ii punem la fiert in apa cu sare, pentru aproximativ 25-30 minute de minute.
- Ficateii fierti ii scurgem de zeama si ii mixam in blender impreuna cu untul pana obtinem o crema fina.
- Ceapa verde, usturoiul verde, patrunjelul si mararul le tocam marunt.
- Crema de ficat o punem intr-un bol incapator , peste care adaugam verdeturile tocate si ouale crude, asezonam cu sare si piper, amestecam bine.
- Preparatul il impartim in doua, pregatim doua tavi de chec pe care le tapetam cu hartie de copt.
- Asezam in fiecare tava o parte din compozitia din ficat.
- Deasupra fiecareia asezam pe lungime cate 3 oua fierte pe care cu o apasare usoara le introducem in compozitie astfel incat sa fie incorporate in intregime in preparatul din ficat.
- In cuptorul preincalzit la 180 grade coacem timp de o ora chiar si o ora si jumateate , pana cand drobul este bine legat, iar deasupra se formeaza o crusta aurie.
- Drobul din ficatei il putem servi cald sau rece, dupa propriul gust.
- Pofta buna!
Savoare si bun gust – Drob din ficatei de pui
[wysija_form id=”3″]
Please follow and like us: