Aromate şi zemoase, perele sunt ideale pentru dulceata, gem sau compot. Dulceata de pere ne ofera un ospat al papilelor gustative atunci cand o punem peste o felie de paine proaspata sau peste niste clatita aburinde.
Nu trebuie sa fii un as in bucatarie sa pregatesti o dulceata de pere, este o reteta simpla, rapida, usor de facut. Sa o pregatim impreuna, doar este sezonul lor.
Dulceata de pere
Autor: Florentina-Mirela
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Compoturi/conserve
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 5 kg pere foarte coapte
- 800 g zahar
- sucul a doua lamai
Cum preparam:
- Spalam si apoi curatam de coaja si samburi perele.
- Le taiem in cuburi mici si le punem intr-o cratita mare, adaugam sucul de lamaie si zaharul si le punem la fiert la foc mic.
- Le fierbem 30 - 40 de minute pana scade putin zeama.
- Nu este necesar sa mestecam prea mult daca am ales o oala cu fund dublu.
- Cand dulceata are consistenta dorita (sa nu fie foarte fluida), punem dulceata in borcanele spalate bine si uscate. Punem dulceata pana in gura borcanului dupa care etansam cu capacul.
- Asezam borcanele cu fundul in sus la cald pana a doua zi.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Dulceata de pere
Please follow and like us: